Et dannelsesår med sport som omdrejningspunkt

På Sportsefterskolen SINE kan du få en 10. klasse samtidig med at du har et år med fokus på den sport, du brænder for. Du vil bo sammen med andre unge, der brænder lige så meget for sport som dig, hvilket er fedt, krævende og er med til at udvikle dig personligt og socialt.

Et år i 10. klasse på Sportsefterskolen er ikke bare en almindelig 10. klasse. Det er et år, der gennem sportslig, faglig og social udvikling bliver til et dannelsesår, der vil følge dig positivt resten af livet.

Det faglige

I 10. klasse har du 33 lektioner i løbet af en uge, og du afslutter med folkeskolens afgangsprøve i 10 klasse. I midten af skoleåret afholdes der en terminsprøve.

I 10. klasse er de tre obligatoriske fag dansk, engelsk og matematik, hvorefter der skal suppleres med valgfag.

Undervisningen starter kl. 08.00 og kører til kl. 18.00, afbrudt af linjetræning og diverse mellemtimer. Dit skema vil være individuelt og nogle dage kan det være du får fri tidligere, og andre dage kan du have timer indtil kl. 18.00.

Som elev får du adgang til officeordbøger og andre online portaler, der kan hjælpe din faglige udvikling.

På Sportsefterskolen SINE deltager du desuden i fællesmøder, husmøder og rengøring i løbet af dagen. Hver dag efter maden afholdes der stilletime, hvor alle er på deres eget værelse. Stilletimen kan bruges på at få lavet lektier og få slappet lidt af.

Mange uger vil afvige fra det almindelige skema, da der er Intro- og Outrouger, udenlandsrejser, temauger, Galladag, Tønderstævne, Juleklippedag og meget mere.

Du kan vælge, om du ønsker en almindelig 10. klasse eller International Class, hvor al undervisning foregår på engelsk.

Det sportslige

Vores elever vælger Sportsefterskolen SINE fordi de brænder for deres sport og ønsker et år med fordybelse og udvikling sammen med andre unge, der brænder lige så meget for deres sport, som du gør.

10. klasse på SINE er en mulighed for at dyrke sin sport samtidig med at man får sin 10. klasse og fortsætter sin faglige udvikling.

Se filmen

Det sociale

En 10. klasse på Sportsefterskolen SINE er meget mere end en afgangseksamen og sportslig udvikling. Den sociale og personlige udvikling er en stor del af efterskoleopholdet, hvor man bor sammen med andre unge og skal lære at indgå i tætte fællesskaber i huset, i klasserne, på linjen, i fritiden og på skolen som helhed.

Vi er sammen om at skabe et godt og udviklende fællesskab, hvor det forventes at alle deltager og bidrager positivt. Det kan give dybe venskaber, der varer livet ud, og stærke erfaringer, der bidrager til ens selvstændighed og evne til at indgå på en god måde i meningsfulde fællesskaber.

Hør eleverne fortælle om livet på SINE.

ca