Valgfag

I 10. klasse skal man tilvælge minimum ét valgfag, der må gerne vælges to. Eleverne skal tilvælge enten FP10 fysik/kemi og eller FP10 tysk. Der også den mulighed at vælge Goethe tysk frem for FP10 tysk.

Foruden disse prøveafsluttende valgfag, så vil man som 10. klasses elev på SINE også stifte bekendtskab med SINEvalgfag, hvor det f.eks. vil være muligt at fordybe sig i kreative værksteder, velvære, dokumentarer, alternative boldspil, mindebøger og lignende – disse SINEvalgfag varierer i løbet af skoleåret og kører typisk i 8 uger af gangen.
Dog vil alle i løbet af skoleåret få valgfaget sportspsykologi, hvor de får en introduktion til hvilke mentale områder, man kan arbejde med som sportsudøver.
De får et indblik i hvordan menneskehjernen fungerer, når den kommer under pres, og de bliver introduceret til redskaber som værdier og 3R modellen, som de kan bruge som sportsudøvere på SINE og videre frem i livet.
Undervisningen tager udgangspunkt i, at de selv skal på banen og bruge de forskellige redskaber, så de kan bruge det i din dagligdag. Præmissen er, at vi kun kan skabe forandring gennem handling.

Goethe Deutsch

I stedet for almindelig tyskundervisning kan du vælge Goethe tysk. Her lægges der vægt på evnen til at begå skriftligt og mundtligt på tysk uden hjælpemidler. Ved bestået eksamen modtager man det internationalt anerkendte Goethe-Zertifikat A2. I slutningen af skoleåret er der en forlænget weekend med holdet til Berlin.

Læs mere om Goethe tysk.

ca