Se filmen

Om danselinjen

På danselinjen har vi 1,5 times koncentreret dansetræning hver dag (5 dage i ugen). Træningen er inklusiv løb, smidighed og styrketræning, som alt sammen støtter dansetræningen.

Du behøver ikke at have specielle forudsætninger for at være på danselinjen, men det er vigtigt, at du er fyldt med engagement, danse-glæde og gå-på-mod, og at du har lyst til at afprøve nye stilarter. Vi anbefaler, at du har prøvet at danse før, så du er klar over hvad du går ind til. Efterskolens danselinjen er både for DRENGE og PIGER!

En hverdag fyldt med dans

På efterskolens danselinje, har du mulighed for at fordybe dig og udvikle dig som danser. Du får en hverdag, med mange timers intens og spændende træning. Vi arbejder med forskellige grundteknikker og stilarter. Udover vores faste danselærere har skolen besøg af gæstelærere i forskellige stilarter som for eksempel kunne være; ballet, hiphop, contemporary, afro og breakdance.

Gennem undervisningstimerne, vil du også lære lidt om dansens historie, og få en forståelse for, hvor stilarter og teknikker stammer fra og hvordan de har udviklet sig gennem tiden.

På SINEs danselinje vil du

  • Modtage 1,5 times dans hver dag.
  • Få daglig teknisk og fysisk træning.
  • Deltage i danseshows rundt i landet og optræde til forskellige arrangementer m.fl.
  • Komme på kulturrejse til New York City, hvor vi besøger de største dansestudier.
  • Blive indkvarteret i med elever fra en amerikansk skole i New York.
  • Danse på forskellige dansestudier i Danmark
  • Komme på cirka 3 dages turné rundt i Danmark med egen danseforestilling.
  • Blive en del af et hiphop- eller showdance crew, og deltage i forskellige dansekonkurrencer.
  • Lære at koreografere og undervise i dans.

Danseforestilling og turne

På danselinjen laver vi hvert år en fantastisk danseforestilling. Vi skaber i fællesskab forestillingen ud fra et tema I selv kan relatere til, og som har en masse muligheder for formidling til forskelligt publikum.

Vi tager på en 3 dagsturné, hvor du har mulighed for at mærke, hvordan det også kan være at arbejde som danser. Vi besøger forskellige skoler og efterskoler, hvor vi vil møde et bredt publikum. På efterskolerne er der højst sandsynlig et publikum, som kan relatere ekstra meget til det som I formidler i jeres forestilling. Efterskoleforestillingerne har samtidig til formål at dele danseglæden med andre unge mennesker i samme aldersgruppe.

Det at komme rundt og optræde på forskellige scener og møde andre skoler, kan gøre dig klogere på om dansen er noget du vil fortsætte med efter SINE.

Unikt sammenhold

På SINE lægger vi stor vægt på det sociale sammenhold og de relationer du opbygger I løbet af skoleåret. Du bliver en del af et dansehold med tæt kammeratskab, samarbejde og mange gode og sjove oplevelser. For at få en god start på det sociale og styrke sammenholdet tager vi på en rystesammen-tur i starten af efterskoleåret. Gennem tiden på SINE, tager vi på forskellige ture, som fx konkurrencer og besøg af dansestudier. Her er der rig mulighed for at knytte tætte bånd, og måske få venner for livet.

 

Kulturrejsen til New York

Kulturrejsen til New York er et af årets højdepunkter på SINE. Efter mange timer i dansesalen i Danmark, med de faste lærere samt gæstelærere, så glæder danserne sig altid til denne tur.

Det er en kæmpe oplevelse at komme til New York, hvor vi skal danse på verdenskendte dansestudier, såsom Alvin Ailey, Broadway Dance Center, Steps on Broadway og Peridance.

Vi bliver indkvarteret med elever fra en amerikansk skole i Norwalk. Eleverne følger deres vært i skolen samt i deres fritid. Denne oplevelse giver vores elever en god forståelse for en ny kultur, og mange vil skabe venskaber og kontakter for livet. Efterfølgende bor vi på Manhattan, hvor vi bl.a. besøger dansestudierne. Derudover er der mulighed for drop-in klasser.

Udover al dansen, skal vi selvfølgelig opleve New York, se Central Park, Frihedsgudinden, Museum of National History, Top Of The Rock og meget meget mere! Glæd dig – det bliver den vildeste tur!

Se filmen
ca