Kostpolitik

Sund og lækker mad hver dag

SINEs køkkenhygiejne bliver løbende kontrolleret af fødevareregion Syd.
Se resultatet af undersøgelserne HER 

Vi deltager ligeledes i en skolefrugtordning, hvor EU finansierer 50%, så eleverne kan få frisk frugt hver dag.


Morgenmad: 
Rugbrød og hjemmebagt grov/hvidt franskbrød.
A-38 og yoghurt naturel flere slags oste, marmelade og honning og pålæg forskelligt drys f.eks. cornflakes, havrefras, havregryn, müesli, rosiner skummet- og letmælk evt. havregrød eller øllebrød.
Søndag morgen: rundstykker, juice og pålægschokolade.

Formiddag: 
Brød og gulerødder.

Frokost: 
2-3 slags fisk, 3 slags pålæg, æg, forskellige salater, 2-3 lune retter, frugt og grønt, evt. ost og kiks, groft rugbrød, vand og mælk

Eftermiddag: 
Frugt, groft brød el. knækbrød.

Aften: 
Hovedret med mange forskellige friske eller kogt grønsager. Tilbehør: kartofler, ris, pasta evt. hjemmebagt brød, forskellige salater, vand. Dessert: kun lørdag.



Aften/mellemmåltid: 
Kaffe, the, hjemmebagte boller, kage (højst 1 gang ugentligt)
Smør evt. honning, marmelade og ost.

Vi tager særlige hensyn 
Da vi er en sportsefterskole tilpasses maden efter, at der dyrkes mange timers idræt dagligt. Vi anvender hovedsageligt friske råvarer. Vi bestræber os på at anvende årstidens grønsager. Maden tilberedes fra grunden. Maden tilberedes med så lidt brug af fedtstof som mulig. Hovedsagelig bruges olie (oliven- el. rapsolie) frem for margarine. Maden skal harmonere i smag, konsistens og udseende. Maden varieres lige fra "nyere", fremmede og traditionelle retter. Ved højtider holdes de danske traditioner i hævd.
Brød og kød(fersk) og mælk handles ind lokalt. Maden serveres fra buffet. Diæter kan tilbydes (lægeordineret).

Elever har køkkentjans
Hver elev skal være i køkkenet i en uge.
3 elever om formiddagen (kl. 6.45 – ca. 14.30), og 3 elever om aftenen (kl. 14.30 – ca. 20.30). Eleverne deltager i de forskellige arbejdsprocesser: bl.a. madlavning, bagning, opvask, oprydning, borddækning. Ved aftenmåltidet præsenterer eleverne i køkkenet maden for de andre elever.


//Lars Thomsen

Vi deltager ligeledes i en skolefrugtordning, hvor EU finansierer 50%, så eleverne kan få frisk frugt hver dag.

 





Henter data...