SINEs køkkenhygiejne bliver løbende kontrolleret af fødevareregion Syd.
Se resultatet af undersøgelserne her: Resultat af kontrol.

Morgenmad: 
med hjemmebagt grovbrød, rugbrød, knækbrød, smør, forskellige oste, marmelade, honning, A-38, yoghurt naturel, skummet/minimælk, juice, frisk frugt, cornflakes, rugfras, havregryn, fibersund, rosiner og müesli, havregrød, forskellige oste, pålæg, marmelade og honning.
Søndag rundstykker, pålægschokolade og måske brunch.

Formiddag: 
Brød og frugt.

Frokost: 
Til frokost er der varm hovedret med forskelligt tilbehør som  salater, grønsager, kartofler, ris, pasta, brød.

Eftermiddag: 
Mellemmåltider består af brød/boller, becel, pålæg/ost, frugt og grønt.

Aften: 
Der serveres 2-3 slags fisk, 3-4 slags pålæg, æg, forskellige salater, gulerødder, agurk og lun ret, hertil rugbrød, becel, skummet/minimælk og vand.

Aften/mellemmåltid: 
Kaffe, the, hjemmebagte boller, kage (højst 1 gang ugentligt)
Smør evt. honning, marmelade og ost.

 

 

Vi tager særlige hensyn

Da vi er en sportsefterskole tilpasses maden efter, at der dyrkes mange timers idræt dagligt. Vi anvender hovedsageligt friske råvarer. Vi bestræber os på at anvende årstidens grønsager. Maden tilberedes fra grunden. Maden tilberedes med så lidt brug af fedtstof som mulig. Hovedsagelig bruges olie (oliven- el. rapsolie) frem for margarine. Maden skal harmonere i smag, konsistens og udseende. Maden varieres lige fra “nyere”, fremmede og traditionelle retter. Ved højtider holdes de danske traditioner i hævd.

Specialkost
Vi tilbyder at lave specialkost hvis dette er aktuelt for nogle af skolens elever.

Vegetarmad tilbydes til elever der er vegetar inden skoleårets start, det kan ikke vælges til i løbet af et skoleår.
Diætmad laves hvis der foreligger en aftale med hjemmet og hvis det er lægeligt begrundet.
Troende muslimer, der ikke ønsker at spise svinekød, laves der et specielt tilbud til.

I starten af hvert skoleår, udarbejder køkkenlederen i samarbejde med eleven/hjemmet et papir på diætens/specialkostens indhold og omfang.

Elever har køkkentjans
Hver elev skal være i køkkenet i en uge.

Der er hver uge 3 elever formiddag og 3 elever eftermiddag i køkkenet. Eleverne deltager i madlavning, bagning, opvask, borddækning og rengøring.
Eleverne får et indblik i hverdagen i køkkenet, hvor kommer råvarerne fra, priser, mængder.
Maden serveres fra buffet.

ca